31 juli 2022
15:00

Karlslunds IF FK

Referat: Mjölby AI FF - Karlslunds IF FK

Det var ett Karlslunds IF FK som inte hade vaknat till ordentligt efter ledigheten som idag mötte Mjölby AI FF på bortaplan i Division 2 Norra Götaland. På den alldeles nylagda konstgräsmattan på Vifolkavallen kunde hemmapubliken se sitt hemmalag gå upp i en rättvis 2-0-ledning med kvarten kvar att spela av matchen. Men efter en stark slutforcering och en aldrig-ge-upp-mentalitet kunde Karlslund både reducera genom Ebrima Jaiteh och kvittera genom Almin Masic som gör 2-2 i den 93:e minuten.

Det är annars Mjölby som börjar piggast medan Karlslund har svårigheter att få igång fötterna och huvudet. Det dröjer en kvart innan vi börjar se Karlslund komma uppåt i planen med lite ordnat spel och seriösa avslut. Därför kommer 1-0 till Mjölby som en kalldusch på den varma mattan då ett täckt skott centralt friställer en gulklädd spelare som lägger bollen i mål.

När domaren blåser av för halvtidspaus står det fortsatt 1-0 till Mjölby, vilket är fullt rättvist. Rasmus Forsell i målet har stått för ett par bra räddningar, bland annat ett friläge som han manövrerar med en strålande benparad.

Under den andra halvleken kommer båda lagen till bra målchanser, även om det är Mjölby som fortsätter att ha initiativet till en början. En del felpassningar inom Karlslund ställer till det och Mjölby får ett antal gratisanfall.

Med kvarten kvar av ordinarie tid snappar en gulklädd uppe boll i vänster innerkorridor utanför Karlslunds straffområde, tar in bollen centralt och curlar den i bortre hörnet till 2-0. Klart vackraste målet dittills på den nya konstgräsmattan.

Mjölby målar efter målet upp en IKEA kundparkering på defensiv planhalva och försöker till varje pris att krympa utrymmet för Karlslund att skapa målchanser. Karlslund tar därmed över matchen och trycker på men har svårt att hitta lediga platser och med andra ord klara målchanser på parkeringen. Ett par frisparkar strax utanför straffområdet resulterar inte i något, och inspel från kanten rensas bort av minst en gulklädd inne i straffområdet.

Klockan tickar upp mot full tid, närmare bestämt till den 88:e minuten när Karlslund får ytterligare en frispark, denna gång i höger korridor vid straffområdet. Christer Lipovac tar hand om serven och serverar en boll mot bortre stolpen, där Ebrima Jaiteh (bland många) möter bollen och, trots hård bevakning, nickar in till 2-1.

Än finns hoppet om poäng och Karlslund fortsätter att frenetiskt trycka på utan att blotta sig för mycket bakåt. I den 93:e minuten får nymålade Jaiteh bollen högt upp i offensivt straffområde, och spelar bollen centralt till Almin Masic lägger bollen till rätta och skjuter ett lågt skott som smiter in tätt intill vänstra stolpen och Karlslund är därmed ikapp till 2-2!

Matchen slutar 2-2 och trots att Karlslund inte kommer upp i normal standard så är det givetvis starkt att aldrig ge upp och fortsätta trycka på, vilket ger resultat och en viktig poäng i jakten mot topplaceringarna. Med 33 poäng kvar att spela om ligger Karlslund just nu sju poäng bakom kvalplats och nio poäng bakom serieledarna Ahlafors IF.

Nästa match spelas fredag 5 augusti kl. 19:00 på Moabvallen då vi möter seriefyran Yxhults IK.